Om mig

Mitt foto
En tre barns mamma med ett brinnande intresse för både pyssel och bakning. Mesta delen av min tid går till att ta hand om mina barn och mitt nystartade företag. Men visst hinner jag att tillbringa lite tid med min underbara man också...

lördag 10 mars 2012

Vad ska vi äta?....

Ja då var det dags för något nytt i matväg igen.
Den här gången blev det fisk i senaps sås med purjolök och paprika.
Gott ? - Japp utan tvekan, Mättande? - tyckte jag men inte min man.
Så här gjorde jag:

8 st rödspätta filéer saltade och pepprade
4 st skalade och urkärnade tomater skurna i strimlor
1 st orange paprika strimlad
Ca 10 cm purjolök sköljd och strimlad
margarin till stekning
1 msk dijon senap
2 dl vitt vin
2 dl grädde
vitpeppar
salt

serverades med kokt potatis och sallad

Började med att koka upp vatten som jag doppade ner tomaterna i för att kunna skala dem.
Under tiden som potatisen fick koka skalades och kärnades tomaterna ur.
Jag strimlade tomater, paprika och purjolök för att sedan bryna i en stek panna. Lade sedan ur fisken och grönsakerna för att kunna tillreda såsen i skyn. Hällde ner vinet i stekpannan och lät det reduceras en aning, blandade ner senapen och slog på grädden.Smakade av med salt och peppar innan jag la ner fisk och grönsaker igen. Lät fisken stå på svag värme tills att jag sköljt och blandat salladen.



Gott och
enkelt men får nog bli en söndagsrätt framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar