I går var det våran bröllopsdag, vi har bestämt oss för att fira till helgen.
Men lite godmat och en tårta blev det i alla fall.
(Potatisgratäng och stekt fläskfile enkelt men gott).
Tårtan är gjord av vanlig choklad och vaniljbotten. Fyllningen är hallonsylt och dumlefluff.
Spacklad med smörkräm,täckt med sockerpasta. Dekorerad med modellerings choklad och rosor av sockerpasta.
Modellerings choklad:
150 g vit sirap
300 g ljus blockchoklad
Hacka och smält chokladen tills smeten tjocknar, kan se ur som om det skär sig men det är bara att fortsätta blanda.
Häll över massan i en plastpåse och ställ i kylskåpet.
Kan behövas kakao för att den inte ska klibba vid hanteringen.
Tänk på att chokladen smälter av värmen i händerna så det kan vara bra och tvätta i kallt vatten med jämna mellanrum under tiden man gör dekorationerna.
Ursprungsreceptet är taget från Sue McMahon
Det går att använda vit choklad med byt då ut kakao mot florsocker
Till tårtan gjorde jag en ros och rosenknopp som jag hade som mål skulle bli så verklighetstrogen som det bara gick, men det började med att färgen blevföööör rosa. Tar tid att lära sig hur lite det behövs av färgerna för att det ska bli bra.
Sen är det bara att fortsätta träna tror jag för levande ser den ju inte ut att vara, ha,ha.
(Den vita är riktig..)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar