Jordnöts paj:
200 g jordnötssmör
50 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl ljust muscovadosocker
Blanda allt snabbt med en mixer och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut degen i en paj form helst med en löstagbar kant, ställ i kylen för att vila minst 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 - 180 grader.
Låt den svalna helt.
fyllning:
200 g mjölkchoklad
2 st äggulor
3 msk jordnötssmör
3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
Smält chokladen i vattenbad och rör ner äggulorna en i taget, blanda ner jordnötssmöret och rör till en slät smet. Vispa grädden med vaniljsocker lätt vänd ner grädden i chokladsmeten.
Häll ner i pajskalet och låt stå svalt en till tre timmar.
Garnering:
hackade jordnötter
riven choklad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar