Om mig

Mitt foto
En tre barns mamma med ett brinnande intresse för både pyssel och bakning. Mesta delen av min tid går till att ta hand om mina barn och mitt nystartade företag. Men visst hinner jag att tillbringa lite tid med min underbara man också...

fredag 17 februari 2012

Vad ska vi äta?....

Den eviga frågan.... Fick en idé om att en gång i månade testa ett nytt recept från någon av mina kokböcker. Den här månaden testade jag att göra shish kebab och en vit choklad tårta.
Ja det blev helt klart godkänt kan hända att vi äter det snart igen :).
Såhär blev tårtan:

Till 10 pers Shish kebab

Färsspett
750g lammfärs
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 msk olivolja
Lammspett
750g lammstek - benfri
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Marinad
3/4 dl olivolja
1 tsk paprikapulver

Färsspett: Blanda färss och kryddor. rolla till bollar, trä på 20 spett och ställ i kylen.
Lammspett: dela köttet i bitar. Blanda marinaden och lägg ner köttet. Låt stå och dra i ett par timmar i kylen .Träupp på spett, salta och peppra.
Pensla färsspetten med olivolja och grilla ca 10 min. Lammspetten behöver grillas ca 4 min.
Servera spetten med grönsallad,tomat,gurka,lök. på liba bröd eller i pita bröd.
Gott till är turkisk yoghurt med vitlök.
Receptet hittade jag i: ur allt om mat Mellanöstern
Testa hur gott som helst.

Vit chokladtårta

Botten:
8 st digestivekex
50g margarin rumsvarmt

Fyllning:
300g vit choklad
1,5 dl grädde
250g mascarpone ost

Garnering:
chokladbönor
florsocker

Servera med hallon

Mixa kex och smör till en massa som du trycker ut i en form med löstagbar botten 16-18 cm i diameter. Ställ formen kallt. Hacka chokladen och koka upp grädden. Lägg i chokladen och rör tills den smält. Häll upp osten i en skål och häll sedan på den svalnade grädden, vispa med elvisp. red ut över bottnen och låt sedan stå kallt i minst 6 timmat. Garnera med chokladbönor och pudra på florsocker.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar