Receptet tog jag med mig hem från USA för många år sedan. Meningen är att man ska dekorera dem med frosting fast jag brukar lika ofta pudra med florsocker. Toppengoda till kaffe men det går lika bra till the och saft.
1/2 dl vaniljyoghurt
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker eller vaniljextrakt
2 tsk bakpulver
3 ägg
3 dl vetemjöl (helst fint)
- Vispa ägg och socker fluffigt
- blanda mjöl,vaniljsocker och bakpulver i en separat skål innan de hälls över i smeten, tillsätt sedan yoghurten och rör tills det är helt blandat.
- Häll smeten i muffisformar lite drygt hälften av formen. Om du har en muffinplåt så är den toppen för att slippa att formarna välter.
- Grädda i 175 grader ca 15 min i mitten.
2 äggvitor
2 1/2 dl strösocker (gärna extra fint)
1 dl vatten
1 tsk vanilj socker eller extrakt
om man vill går det bra att färga med karamellfärg
Blanda vatten och socker i en kastrull och låt sjuda på låg till medelvärme den ska inte röras!
Ev. socker som fastnar på kastrullkanten penslas ner med en pensel som doppats i vatten.
När allt socker smält är det klart.
Under tiden som sockerlagen blir klar vispas äggvitorna fluffigt, häll sakta ner sockerlagen i äggblandningen samtidigt som du vispar. Se till att hälla i en tunn stråle. fortsätt att vispa sju till åtta min och tillsätt vaniljsockret mot slutet.
Nu är det dags att färga och spritsa eller varför inte låta den vara som den är. Smakar lika bra så.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar